Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Dobos szelet

 

Dobos szelet
 
Hozzávalók:
3 ek kakaó
60 dkg liszt
55 dkg Rama
8,5 dl tej
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
2 vaníliás cukor
 
Krém: 10 dkg lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot elvegyítjük, majd 7,5 dl tejjel simára keverjük és jó sűrűre főzzük, végül teljesen kihűtjük.
25 dkg Ramát 30 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémet apránként hozzáadjuk.
Tészta: 50 dkg lisztben elkeverjük a sütőport és a 20 dkg porcukrot, majd 30 dkg Ramával elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a 2 tojást és apránként annyi tejet (kb 1 dl) adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk és 6 részre osztjuk.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben a tepsi hátán szép világos színűre sütjük.
Megtöltjük a lapokat és egy éjszakát állni hagyjuk. Kis kockákra szeleteljük fel.