Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Diós-vaníliás szelet

 
Tésztához:
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
csipet fahéj
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
 
Krémhez:
2,5 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
fél csomag vaníliás cukor
30 dkg Rama
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
 
Tetejéhez:
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
fél citrom leve és héja
reszelt csokoládé a díszítéshez
 
Szétválasztjuk a 3 tojást. A tojássárgát, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és jól összekeverjük.
A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját.
A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk és reszelt csokoládéval díszítjük.

Tipp:A sütit lehetőleg mindig tegyük hideg, de nem nedves helyre, mert ha a tészta megszívja magát vízzel, nagyon szivacsos lesz, de az ízéből nem veszít.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.