Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Csúsztatott palacsinta

 
Hozzávalók:
30 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg vaj
5 db tojás
10 dkg porcukor
 
A sütéshez:
kevés olaj
 
A rétegek közé:
1 tábla (100 g ) Milka tejcsokoládé
 
A tetejére:
kevés porcukor

A csokit daráljuk le. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük fel kemény habbá. A sárgáját a vajjal és a cukorral keverjük habosra. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet . Végül óvatosan, vigyázva, hogy ne törjük össze, forgassuk bele a tojásfehérje habot. A szokásosnál jóval sűrűbb masszánk lesz .
A palacsinta sütőben egy kevés olajat felhevítünk ( tényleg csak keveset , mert a tészta is tartalmaz zsiradékot) . Körülbelül 2 merőkanálnyi tésztát teszünk a sütőbe egy-egy réteg elkészítéséhez . Így készítve 8 palacsintával számolhatunk . Az egyik oldalát szép pirosra sütjük .A sült felével alul átcsúsztatjuk ( innét ered a neve ) egy tányérra. A sületlen részt megszórjuk 1,5-2 evőkanálnyi reszelt csokoládéval. Gazdagabban nem érdemes, mert akkor már nagyon édes lesz, bízz bennem. Megsütjük a következő palacsintát ugyanúgy mint az elsőt, ezt rácsúsztatjuk a csokis rétegre, a tetejét megszórjuk csokival. Ezt folytatjuk mindaddig, amíg az utolsó palacsintához nem érünk. Az utolsó réteget úgy borítjuk a többire, hogy a sült fele kerüljön felülre .Megszórjuk porcukorral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.