Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Csokoládés-mascarpone rolád

 
Hozzávalók:
26 dkg étcsokoládé
85 ml erős feketekávé
7 szétválasztott tojás
14 dkg porcukor
3 evőkanál átszitált sima liszt
dekor csokidísz
A mascarponés töltelékhez:
50 dkg mascarpone sajt
3 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál konyak vagy rum
15 dkg csokoládés mogyorókrém

A csokoládét és a kávét egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegítsük, amíg sima lesz. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön.

A tojássárgáját keverjük sűrűre és habosra. Apránként adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele a csokoládés keveréket és a lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is adjuk a csokoládés masszához.

Kivajazott, kibélelt tepsiben süssük 20 percig 175 C fokon légkeveréses sütőben.

A töltelékhez keverjük össze a mascarponét, a porcukrot és a konyakot vagy rumot.

Miután kivettük a sütőből a tésztát, szórjuk meg porcukorral , várjunk, míg kihűl, és borítsuk ki. Kenjük meg csokoládés mogyorókrémmel, majd a töltelék felével, és tekerjük fel. Vonjuk be a maradék töltelékkel, és díszítsük dekor csokival.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.