Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Csokis Magnum házilag

CsokisMagnum2
 
Fagylaltalap:
2 dl tej
2 tojássárgája
3 ek. barna nádcukor
70 g étcsokoládé
1 ek. holland kakaópor
1 dl habtejszín
 
Csokiburok:
kb. 100 g étcsokoládé
20 g kakaóvaj (elhagyható)
20 g törökmogyoró (vagy blansírozott mandula)
 
A fagylaltalaphoz a tojássárgákat a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet: akkor jó, amikor a fakanál hátát már bevonja, és ha végighúzzuk az ujjunkat rajta, határozottan megmarad a nyoma. (Ha van maghőmérőnk, akkor kb. 80-82°C-ig kell melegíteni a tojásos krémet.) Nem szabad túlmelegíteni.
 
Egy tálba előkészítjük az apróra vágott étcsokoládét és a kakaóport. Erre ráöntjük a forró tojásos krémet, és kézi habverő segítségével egyneművé keverjük. Végül hozzáadjuk a laza habbá felvert tejszínt is. A fagylaltalapot hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg teljesen ki nem hűl.
 
A kihűlt fagylaltalapot jégkrémformákba adagoljuk, és a mélyhűtőben kifagyasztjuk.
 
A csokoládéburokhoz a törökmogyorót 160°C-os sütőben pár perc alatt megpirítjuk, és egy konyharuha segítségével ledörzsöljük a barna héját. Durvára aprítjuk.
 
A csokoládét a kakaóvajjal összeolvasztjuk mikróban vagy vízgőz fölött. Az olvasztott csokoládét egy (magas, vékony) bögrébe öntjük, és hozzákeverjük a durvára aprított mogyorót is. Fogunk egy csokis jégkrémet, és teljesen megmártjuk az olvasztott csokoládéban. Érdemes a bögrét közben kicsit megdöntve tartani, úgy könnyebb bevonni a jégkrémet. A csokiburok esetleges hiányosságait kiskanállal javítjuk. A csokoládé gyakorlatilag azonnal ráfagy a jégkrémre. Ugyanígy bevonjuk a többi jégkrémet is.

Ötvös Zsuzsanna

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.