Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Csokibomba

 
Hozzávalók:
15 dkg Rama
3 tojás
15 dkg porcukor
3 ek kakaópor
1-2 ek rum, vagy rumaroma
2 cs babapiskóta
2 dl növényi tejszín

Mázhoz:

2 ek kakaópor
2 ek cukor
2 dkg Rama
kevés víz

Habosra keverjük a Ramát a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot és végül a tojások habbá vert fehérjéjét.
Egy jénai tál aljára egy réteg krémet teszünk, erre jön a babapiskóta, majd ismét krém, babapiskóta és végül megint a krém.
Felverjük a tejszínt, majd kis halmokban az egész süti tetejét bevonjuk.
A mázhoz a kakaóport összekeverjük a cukorral, majd kevés vízzel sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a Ramát és addig keverjük, amíg nem olvad el a csokiban.
Rácsorgatjuk a habra és hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

Tipp:A tojás helyett lehet pl vaniliás pudingot használni, mert nyáron veszélyes a nyers tojás. A babapiskótát célszerű cukros tejbe beáztatni, hogy puhább legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.