Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Crème brûlée

 
Hozzávalók:
(4 személyre)
250 ml habtejszín
100 ml tej
100 g cukor
fél rúd vanília
3 db tojássárgája
0.5 db tojásfehérje
 
A tejszínt, a tejet és 25 g cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojás sárgákat és a tojás fehérjét 25 g cukorral elkeverjük.
A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, az egészet habosra keverjük. A meglehetősen folyékony állagú krémet négy szuflétálkába öntjük, a tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük, a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.
120 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőben 80-90 perc alatt megsül. Akkor kész, amikor a krém közepe is szilárd. Miután a tálkák kihűltek, fogyasztásig lefóliázva hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 50 g cukrot egyenlőképpen elosztunk a négy tálka tetején, és karamellizáló pisztollyal vagy forró grillsütőben karamellizáljuk a cukrot. Azonnal fogyasztjuk.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.