Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Brownie süti

 

 
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg Rama
17 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 rúd vanília
 
Az étcsokoládét kis darabokra törjük, majd a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd kicsit hűlni hagyjuk.
A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sütőporral.
A langyos csoki masszához egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, az egészet egynemű masszává keverjük.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben (kb. 35*20 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 160°C fokon 30 percig sütjük.
Tálaljuk kedvenc vaníliás fagyinkkal.

Tipp:A brownie-t mindig csak addig süssük, amíg még nem szilárdul meg teljesen a tészta, a belseje még folyós marad. A sütőből kivéve ugyanis még az elnyelt hőtől rövid ideig tovább sül a sütemény, így könnyen kiszárad.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.