Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Brownie narancsos krémsajttal

 
Hozzávalók:
2 dl tej
20 dkg vaj
5 dkg sötét kakaópor
25 dkg liszt
35 dkg barna cukor
1 csapott ek szódabikarbóna
5 dkg étcsokoládé – felaprítva
10 dkg  darált vagy durvára vágott (dió) törökmogyoró (én előtte megpirítottam, megpucoltam)
1 dl tejföl (én créme fraiche-t használtam)
2 tojás
1 narancs héja

A tetejére:
25 dkg mascarpone
6-10 dkg porcukor (attól függően, mennyit igényel a mascarpone)
 
A tejet, a vajat felmelegítjük, amíg a vaj felolvad, majd beleszitáljuk a kakaóport.
A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a felaprított csokoládét és a darált mogyorót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vajas részt, végül belekeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt narancshéj felét.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott-kilisztezett (sütőpapírral bélelt) tepsiben. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg felemelkedik (kb. 15-20 perc), majd 160 fokra mérsékelve a hőmérsékletet, 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha felpúposodna a teteje, akkor még meleg állapotában kézzel vagy kés pengéjével nyomkodjuk vissza.)
A krémhez a mascarpone-t a porcukorral és a maradék narancshéjjal először habverővel lassú fokozaton simára keverjük, majd magasabb fokozaton kenhető állagúra verjük. (Én beleraktam a narancs levét is.)
Ezt követően egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd tetszés szerinti méretűre szeleteljük a süteményt. Csokiforgáccsal és/vagy kakaóporral díszítjük.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.