Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Böbe-féle puncsos

 
Krémhez:
10 dkg Rama
10 dkg cukor
3 evőkanál rum
3 evőkanál baracklekvár
3 evőkanál kakaópor
 
Tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg Rama
20 dkg cukor
2 tojássárgája
4,5 dl tej
 
Tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé

 

A tésztához a lisztet és a sütőport a Ramával elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 deci tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 db lappá nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk, és a hűtőben dermedni hagyjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.