Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Belga trüffel

 
Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
1,5 dl habtejszín
kakaópor
reszelt, szárított mandula
narancshéj
 
Gőz fölött elkezdjük olvasztani a csokoládét. A vajat és a tejszínt és külön verjük habosra és az olvasztott csokihoz adjuk.
Ekkor több félét is készíthetünk: kettészedjük a csokis-tejszínes masszát és az egyikbe narancshéjat reszelünk. Lapos tálakba (pl. jénaiba) egyenlően elosztjuk őket és a fagyasztóban kb. fél óráig hűtjük.
Miután formázhatónak ítéltük a csokis krémünket kb. 1-1,5 centi átmérőjű gömböket formázunk belőle. Vigyázni kell, mert a csoki nagyon olvad. 
Ezek után kakaóporba és reszelt mandulába forgatjuk őket. A hűtőben tárolva több napig is eláll.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.