Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Banános csokis babapiskóta

 
Hozzávalók:
24 db babapiskóta
2 cs. vaníliás pudingpor
2-3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 dl tej + egy kevés a csokis masszához
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
10 dkg étcsoki
egy kis kockányi vaj
3-4 db közepes banán
 
A pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. Félreteszem hűlni.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba keverem.
A csokit egy darabka vajjal vízgőz felett megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Ne legyen se túl híg, se túl sűrű, ezen a hozzáadott tej mennyiségével variálhatsz.

Először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banánnal.
Újabb réteg piskóta, ismét meglocsolom a maradék csokival, rákanalazom a maradék pudingot, végül banánnal befedem.
A babapiskótát hamar megpuhul, és jól szeletelhető lesz, így nem kell külön megforgatni a csokis masszában.

Tipp: Ha vendégeknek szánod, akkor a tetejére csak közvetlenül tálalás előtt tedd rá a banánt, mert hamar megbarnul, és úgy már kevésbé lesz ínycsiklandó!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.