Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Amerikai krémes

 

A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt  
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
11 ek. víz
2 evőkanál olaj  
 
A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek. cukor (ízlés szerint)
2 cs. vaníliás pudingpor
5-6 dl tej 
 
A tetejére:
4 dl Hulala tejszín
reszelt csokoládé
 
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.

Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. (Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.  

Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.  

35 * 27 cm-es tepsiben készült.

Tipp: A tojásfehérjére ügyeljünk, nehogy túlverjük, és a pudingot sem szabat nagyon sűrűre főzni, mert attól csomós lesz ha összekavarod a habbal; inkább csináljuk 6 dl tejjel, mint túl kevéssel :)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

op95osszum@citromail.hu

(Mignon, 2014.01.15 11:32)

Nagyon finomnak tűnik, és szerintem a héten megpróbálkozom az elkészítésével.... Nagyon szeretem a sütiket és ez az oldal nagyon jól jött...
Üdv: Mignon

Re: op95osszum@citromail.hu

(Édes receptek..., 2014.01.18 14:27)

Nagyon köszönöm, igyekszem folyamatosan frissíteni az oldalt. Remélem a többi receptben is örömödet leled majd :)

Ha rám hallgatsz, egyszer kipróbálod ennél a sütinél a diós piskótát.